Classical Luxury

Klassiska och Lyxiga Konst och Möbler

Live in Splendour!

Galleri
Nyheter/Blog
English

On Alert - Pheasants (phasianus colchicus) and Ekenäs Slott (Castle), naturkonst av Akvile Lawrence
Next

On Alert - Pheasants (phasianus colchicus) and Ekenäs Slott (Castle)

På vårvintern, letar ett par fasaner efter mat under den uppmärksamma närvaron av Ekenäs Slott.

Även om dessa dagar fasaner kan hittas i Europa och Nordamerika, var de ursprungligen från Ryssland och Kaukasus. Överallt annars de har införts främst som game fågel. Normalt är fasaner runt ett kilo, med hanen något mer och honan något mindre. Deras livsmiljö är varierad och spänner över långt gräs ängar till skog och våtmark. Fasaner kan flyga, men tenderar att bara göra det för kortare avstånd och föredrar att gå istället. Efter att ha jagats i många generationer av människor, tenderar de att vara mycket försiktig med närvaron av människor.

Ekenäs Slott ligger i södra mitten av Sverige, ungefär mellan Linköping och Norrköping. I svenska ordet "slott" för närvarande används för att beskriva många byggnader från större herrgårdar till kungliga slotten och defensiv slott. I sin ursprungliga betydelse slott betydde mer den sista än den förra och det kan sägas att Ekenäs, med sina många torn och enkelt försvarade positionering, passar strängare slottet definition. Ekenäs Slott, i sin nuvarande form, byggdes i början av 1600-talet, på en grund från mitten av 1500-talet. Från utsidan, har relativt lite förändrats sedan 1700-talet. Som berättelserna gå, finns det två hemliga rum i Ekenäs Slott, det första där ägaren från 1700-talet, Mauritz Vellingk, sägs ha gömt hans hemliga papper, och den andra där de unga murare, Nisse, inspärrad till hålla hemligheten med den hemliga papper (han sägs nu spöka slottet). En ytterligare intressant anekdot om Ekenäs har en bondkvinna "kyckling kvinna" rädda slottet från ryssarna, genom att ha en stor brasa tänd när ryssarna först siktades på avstånd. Historien förtäljer att ryssarna såg lågorna, trodde att de redan hade plundrats och satte eld på Ekenäs och fortsatte längs kusten, i stället.

Print:

34 cm by 28 cm
Price: 495 SEK

Original målningar och konsttryck av Akviles naturmålningar kan köpas direkt via vår hemsida, med hjälp av säker och bekväm PayPal. Original, naturligtvis är beroende av tillgänglighet. Konsttryck görs från högupplösta skannar av originalen och är giclee tryckt på fin-konst papper. Ett äkthetsintyg följer med alla naturmålningar och konsttryck. Alla naturmålningar och konsttryck säljs utan ram. Vi garanterar din tillfredsställelse: om du inte är nöjd med målningen som du köper, skicka tillbaka det i opåverkad skick inom två veckor efter mottagandet och vi kommer att återbetala dina pengar (vi kan dock inte återbetala kostnaden för returportot ).

While we try as hard as we can to ensure that the informatiom presented on these web pages is correct and up-to-date, Classical Luxury reserves the right to change prices and costs at any point and to make items unavailable for sale without notice.

Note: your computer monitor might show slightly different tones than on the original painting or on the prints.