Classical Luxury

Klassiska och Lyxiga Konst och Möbler

Live in Splendour!

Galleri
Nyheter/Blog
English

Möbler

Vi tror att toppen av möbeldesign skett frÄn mitten av 1600 till slutet av 1700-talen. Denna tidsperiod omfattar de dramatiska sniderier och rika inlÀggningar av barockstil, som pÄverkas starkt av Ludvig XIV. Möbler frÄn denna tid visa ofta byster och statyetter frÄn klassisk mytologi samt arabesker och cornocopia. Av den tidiga delen av 1700-talet, motsvarande med Ludvig XV, den glamorösa av barocken bli mer dÀmpad och ledde till rokoko stil. Möbler blev ljusare i utseende och motiven var ofta asymmetriska. Blad, blommor, ornament som följer "C" och "S" kurvor var vanliga prydnader. Med upptÀckten av resterna av de antika civilisationer Rom och Grekland, ett intresse för detta utvecklade tidigare arkitektur och spred sig till formgivning av möbler: neoklassisk design. Linjer blev rakare, vinklar nÀrmare 90o. Kolumner med vertikala ornament blev vanliga.

I Sverige vid denna tid Gustav III blev kung, han var starkt inspirerad av vad han sÄg pÄ tidigare besök i Italien, Frankrike och södra Europa och som sÄdan Àr huvudsakligen ansvariga för den gustavianska stil, liknande de franska neoklassiska möbler, kanske lite enklare, med stor anvÀndning av lÀtt tillgÀnglig i Sverige björk och mÄlade i en ljusgrÄ. AnvÀndningen av massivt trÀ förutom björk var sÀllsynt, men fanering (intarsia, parkett och inlÀggningar) med exotiska tropiskt trÀ var vanliga bland de mer exklusiva möblerna.

Lika imponerande Àr den amerikanska tolkningen av den brittiska Chippendale stil med cabriole ben och boll-och-klo fötter. I Amerika anvÀndning av massiv valnöt, mahogny och körsbÀr var vanligt i de bÀsta möbler. Dessa skogar var lÀtt tillgÀngliga och allmÀnt behovet för fanering var mindre. Utarbeta intarsia mönster Àr relativt sÀllsynta i de amerikanska möblerna i slutet av 1700-talet.

VÄr passion till dessa stilar Àr anledningen till att vi fokuserar pÄ dem i vÄrt arbete. Vi Àr glada att producera delar lika dem som skapades ursprungligen i en annan tid. Vi arbetar Àven med kunder för att skapa originalverk i stilarna i den 1600 och 1700-talen: valet Àr ditt.

VÄra erfarenheterna har visat att det mest bekvÀma sÀttet för dig att bestÀlla Àr genom att skicka ett e-postmeddelande med en beskrivning av vad du letar efter. Vi gÀrna ge rÄd om du inte kÀnner dina idéer Àr fullt utvecklade.

Vi kommer att kontakta dig för att diskutera din förfrÄgan. PrissÀttningen beror pÄ antalet detaljer, storlek, material och eventuella tidsbegrÀnsningar du kan ha. Arbetet drar igÄng efter en överenskommelse om de material, kostnader och tidsplan för arbetet. Om du bor utomlands, rekommenderar vi dig att kontrollera momsfrÄgor med de lokala skattemyndigheterna.

FrÄn en bestÀllning till en leverans av en fÀrdig produkt:

  • Efter en bestĂ€llning har gjorts, bekrĂ€ftelse handling som beskriver bestĂ€llningen skickas till dig för din underskrift och för att betala depositionen. Depositionen Ă€r vanligen 50% av priset.
  • Efter det att kommissionen har avslutats, ett foto skickas för ditt godkĂ€nnande. Objekt skickas efter att efull betalning har mottagits.

Om kommissionen annulleras av en kund efter depositionen har betalats, kommer depositionen minus en administrativ avgift Äterbetalas om ge arbete har inte pÄbörjats. Om arbetet redan har pÄbörjats Äterbetalas depositionen inte.